Az Univer Product Zrt. által gyártott, a magyar gasztronómiai hagyományok szerves részét képező Univer ételízesítők megfelelnek a hamarosan életbe lépő szigorú magyarországi transz-zsírsav szabályozásnak.
Az idén fennállásának 65. évfordulóját ünneplő kecskeméti székhelyű Univer hazánk egyik meghatározó élelmiszeripari vállalkozása. Az Univer Cégcsoport tagjaként alapításától 100%-ban magyar tulajdonban van, mely komoly lokálpatrióta elkötelezettséggel párosul. A vállalkozás legendás ételízesítőinek – Univer Majonéz, Mustár, Ketchup, salátaöntetek, Piros Arany, Erős Pista, Gulyáskrém, hagymakrémek -, és egyéb termékeinek – bébiételek, prémium lekvárok, paradicsom alapú készítmények, gyümölcslevek – alapanyagainak döntő többségét hazai termelőktől szerzi be. Így ad a cég magyar őstermelő családok százainak évtizedek óta biztos megélhetést, egyúttal biztosítva a fogyasztók számára a napérlelte magyar zöldségek és gyümölcsök ízét, szigorúan ellenőrzött minőségét.
„Az Univer ételízesítői transz-zsírsav tekintetében biztonságosak. Ez azt jelenti, hogy ha fogyasztóink az általunk gyártott bármely Univer ételízesítőt vásárolják, biztosak lehetnek abban, hogy a termék megfelel az életbe lépő, szigorú transz-zsírsav határértéken alapuló előírásoknak. Ez az állítás igaz a termékek jellegénél fogva növényi olajat tartalmazó ételízesítőinkre – majonézek és salátaöntetek – is. Fontos kiemelnem, hogy ez a biztonságos transz-zsírsav állapot a múltban is mindig fennállt; ételízesítőinken nem szükségesek beltartalmi változtatások az új, szigorú törvényi szabályozás miatt. Cégünk ételízesítőiben sem most sem a múltban nem használt hidrogénezett növényi olajokat.” - mondta el a népegészségügyi kampány támogatásának bejelentése alkalmából adott nyilatkozatában Avramucz Attila, az Univer Product Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója.