A transzzsír ellenes összefogás támogatói

_1_.png

_2_.png_3__.png

_4.png

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címkék

allergének (1) anyatej (1) Bánki Erik (1) bevizsgált (1) bevonómassza (1) Bonbonetti (2) csoki (1) csokinyuszi (1) csokitojás (1) csokoládé (1) Delma (2) Dr. Pados Gyula (1) Dr Simonyi (1) édesség (3) egészség (1) egészséges (1) egészséges étkezés (1) egészséges táplálkozás (2) egészségkárosító (1) élelmiszer (8) élelmiszerek (1) élelmiszergyártók (1) élelmiszer jelölés (1) élelmiszer rendelet (1) élettani hatás (1) elhízás (5) előrecsomagolt élelmiszerek (1) érrendszer (6) érrendszeri betegségek (1) ételízesítő (2) étrend (1) Európai Bizottság (1) fehérje (1) flavonoid (1) Flóra (2) főzés (4) főzés vásárlás (3) gasztronómia (1) gyermekek táplálkozása (1) gyorséttermek (1) gyümölcs (1) hal (1) HDL (1) helyes táplálkozás (1) hidrogénezés (2) hús (1) húsvét (1) húsvéti nyúl (1) infarktus (4) kakaóvaj (1) kakóbab (1) kardiológia (1) kardiovaszkuláris (1) koleszterin (9) koleszterinszint (9) koleszterin csökkentés (1) konyha (1) LDL (2) Liga (1) lipidológia (2) magyar termék (1) Magyar Tudományos Akadémia (1) majonéz (1) margarin (5) menü (1) mesterséges transzzsír (1) Molnár Kálmán (1) mozgás (1) Nébih (1) Nestlé (1) növényi olajok (1) OÉTI (6) olajok (1) Őri Ágnes (1) otthon készíthető (1) Prof.Császár Albert (1) QR kód (1) Ráma (2) rizikófaktor (1) rossz koleszterin (1) salátaöntet (2) Sánta Sándor (1) sütés (4) sütőolaj (1) szabadgyökök (1) szavatossági idő (1) szénhidrát (1) Szent Imre Kórház (1) szív (5) szív-és érrendszeri betegségek (4) szív-és érrendszeri megbetegedések (1) szív- és érrendszeri (1) szív- és érrendszeri betegségek (1) szívbarát (1) szívügyünk (3) szív és érrendszer (3) Szócska Miklós (1) természetes transzzsír (1) Tesco (1) tfa (2) TFA (8) törvény (1) transzzsír (20) transzzsírfogyasztás (1) transzzsírsav (7) transzzsírsav tartalom (1) transzzsírtartalmú ételek (1) transzzsírtartalom (1) transzzsír mentes (1) transzzsír rendelet (5) Unilever (3) uniós rendelet (1) Univer (1) vásárlás (4) vérnyomás (4) WHO (2) zöldség (1) zsíok (1) zsír (4) zsírok (3) zsírsav (3) Címkefelhő

Az OÉTI folyamatosan vizsgálja a transzzsír tartalmat

Univer majonéz: „transz-zsírsav tartalom kimutatási határ alatt”

2013.08.01. 00:00 Szerző: szívügyünk

Az Univer Product Zrt. az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) akkreditált Élelmiszerkémiai- Analitikai Laboratóriumában 2013. júniusában transz-zsírsav tekintetében bevizsgáltatta hazánk piacvezető* majonézét, az Univer Majonéz terméket.

A 2013. június 26-án keltezett OÉTI vizsgálati jegyzőkönyv az Univer Majonéz esetében a „transz-zsírsav tartalom kimutatási határ alatt” megállapítást tette. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Magyarország kedvenc* majonézének nincsen kimutatható mennyiségű transz-zsírsav tartalma.

Ismeretes, hogy a hamarosan életbe lépő szigorú magyarországi szabályozás szerint e termékkategóriában a transz-zsírsavak megengedett mértéke legfeljebb az összes zsírsav 2%-a lehet. Az ez alatti értékek megfelelőnek, biztonságosnak tekinthetők. A mérési eredmények alapján nyilvánvaló, hogy az Univer Majonéz ezt a kritériumot a lehető legjobb értékkel teljesíti.

Az OÉTI honlapján folyamatosan közzéteszi a legújabb mérési eredményeket, a július 31-én frissített lista elérhető itt: http://www.oeti.hu/download/tfa.pdf

majonéz.png

*(Eladási adatok alapján. Forrás: AC Nielsen 2013. ÁM.)

komment

Címkék: majonéz élelmiszer bevizsgált OÉTI transzzsír

Videók

süti beállítások módosítása