A transzzsír ellenes összefogás támogatói

_1_.png

_2_.png_3__.png

_4.png

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címkék

allergének (1) anyatej (1) Bánki Erik (1) bevizsgált (1) bevonómassza (1) Bonbonetti (2) csoki (1) csokinyuszi (1) csokitojás (1) csokoládé (1) Delma (2) Dr. Pados Gyula (1) Dr Simonyi (1) édesség (3) egészség (1) egészséges (1) egészséges étkezés (1) egészséges táplálkozás (2) egészségkárosító (1) élelmiszer (8) élelmiszerek (1) élelmiszergyártók (1) élelmiszer jelölés (1) élelmiszer rendelet (1) élettani hatás (1) elhízás (5) előrecsomagolt élelmiszerek (1) érrendszer (6) érrendszeri betegségek (1) ételízesítő (2) étrend (1) Európai Bizottság (1) fehérje (1) flavonoid (1) Flóra (2) főzés (4) főzés vásárlás (3) gasztronómia (1) gyermekek táplálkozása (1) gyorséttermek (1) gyümölcs (1) hal (1) HDL (1) helyes táplálkozás (1) hidrogénezés (2) hús (1) húsvét (1) húsvéti nyúl (1) infarktus (4) kakaóvaj (1) kakóbab (1) kardiológia (1) kardiovaszkuláris (1) koleszterin (9) koleszterinszint (9) koleszterin csökkentés (1) konyha (1) LDL (2) Liga (1) lipidológia (2) magyar termék (1) Magyar Tudományos Akadémia (1) majonéz (1) margarin (5) menü (1) mesterséges transzzsír (1) Molnár Kálmán (1) mozgás (1) Nébih (1) Nestlé (1) növényi olajok (1) OÉTI (6) olajok (1) Őri Ágnes (1) otthon készíthető (1) Prof.Császár Albert (1) QR kód (1) Ráma (2) rizikófaktor (1) rossz koleszterin (1) salátaöntet (2) Sánta Sándor (1) sütés (4) sütőolaj (1) szabadgyökök (1) szavatossági idő (1) szénhidrát (1) Szent Imre Kórház (1) szív (5) szív-és érrendszeri betegségek (4) szív-és érrendszeri megbetegedések (1) szív- és érrendszeri (1) szív- és érrendszeri betegségek (1) szívbarát (1) szívügyünk (3) szív és érrendszer (3) Szócska Miklós (1) természetes transzzsír (1) Tesco (1) tfa (2) TFA (8) törvény (1) transzzsír (20) transzzsírfogyasztás (1) transzzsírsav (7) transzzsírsav tartalom (1) transzzsírtartalmú ételek (1) transzzsírtartalom (1) transzzsír mentes (1) transzzsír rendelet (5) Unilever (3) uniós rendelet (1) Univer (1) vásárlás (4) vérnyomás (4) WHO (2) zöldség (1) zsíok (1) zsír (4) zsírok (3) zsírsav (3) Címkefelhő

Mire ügyeljünk, ha magas a koleszterinszintünk?

2013.08.22. 00:02 Szerző: szívügyünk

A koleszterinszint csökkentése érdekében elsősorban állati eredetű zsírokban szegény diétát szükséges bevezetni. Ez azonban csak 5-10%-ban csökkenti a koleszterinszintet, mert a többlet koleszterin nagyrészt a májban termelődik. A helyes diéta viszont nagyban segíti a magas koleszterin szint miatt előforduló egyéb betegségek kialakulását és súlyosbodásuk megelőzését. Szerencsére ma már gyógyszeres terápiával a koleszterinszint akár 30%-kal is csökkenthető.

A valódi eredménnyel járó, megbízható koleszterincsökkentő gyógyszerek használatát kizárólag háziorvos vagy szakorvos írhatja elő, és egy életen át kell azt alkalmazni, mert ha felfüggesztjük a gyógyszer szedését, a koleszterin értékek visszatérnek a kiindulási szintre. 

Az emelkedett koleszterinszint felelős a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásáért, amelynek súlyos formái a szélütés, a szívinfarktus és az alsó végtagot érintő érszűkület. 

A koleszterincsökkentő gyógyszerek hatékonyságának fokmérője a laboratóriumi célértékek elérése: 
A nagy kockázatú betegek összkoleszterin értékének 4,5 mmol/l alatt, LDL-koleszterin értékének 2,5 mmol/l alatt kell lennie.
Az igen nagy kockázatú betegek összkoleszterin értékének 3,5 mmol/l alatt, LDL-koleszterin értékének 1,8 mmol/l alatt kell lennie. (részletesen lásd a táblázatban!)

Ellenőrizze és kísérje figyelemmel saját célértékeinek alakulását, háromhavonta méresse meg összkoleszterin és LDL-koleszterin értékeit! 


blogkep ma_2.jpg





 

komment

Címkék: koleszterin LDL koleszterin csökkentés szív- és érrendszeri betegségek

Videók

süti beállítások módosítása