A Bonbonetti Csoport az elmúlt években folyamatosan visszaszorította a magas transz- elrendezésű, egyszeresen telítetlen zsírsav tartalmú növényi zsírok használatát, az idei évtől pedig kizárólag a várható törvényi előírásoknak megfelelő alacsony transzzsírsav tartalmú növényi zsírt használ termékei előállításához.
A Bonbonetti márka termékei, köztük a több mint 70 éves tibi csoki minőségi csokoládéból, kakaómasszából és kakaóvajból készülnek, nem tartalmaznak transzzsírsavakat. A bevonómassza nem azonos a csokoládéval - hívta fel a nézők figyelmét Sánta Sándor, a Bonbonetti vezérigazgatója a TV2 Mokka című reggeli adásban.
A bevonómasszából előállított édességek kakaóporból és növényi zsírból készülnek, amelyek káros transzzsírokat is tartalmazhatnak.
A kakaóvajban található olajsav csökkenti a koleszterinszintet, a sztearinsav-tartalom pedig a vérrögök képződését gátolja, így a jó minőségű csokoládé védi a szervezetet a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásától.
A csokoládé flavonoidokat is tartalmaz amely leköti a sejteket károsító szabadgyököket, gátolja képződésüket, továbbá immunszabályozó hatásúak, csökkentik az egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát és lassítják az öregedési folyamatokat is. A flavonoidok ezen kívül a vérnyomás és hormonszintjeink normalizálásában is segítenek, ezzel is hozzájárulva az egészség megőrzéséhez.
A legjelentősebb flavonoidforrások a bogyós gyümölcsök, valamint a leveles zöldségek és hagymafélék. A feketecsokoládé flavonoid tartalmának köszönhetően igen gazdag antioxidánsokban, az étcsokoládéban pedig jóval több antioxidáns van, mint például az eperben.