A transzzsír ellenes összefogás támogatói

_1_.png

_2_.png_3__.png

_4.png

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címkék

allergének (1) anyatej (1) Bánki Erik (1) bevizsgált (1) bevonómassza (1) Bonbonetti (2) csoki (1) csokinyuszi (1) csokitojás (1) csokoládé (1) Delma (2) Dr. Pados Gyula (1) Dr Simonyi (1) édesség (3) egészség (1) egészséges (1) egészséges étkezés (1) egészséges táplálkozás (2) egészségkárosító (1) élelmiszer (8) élelmiszerek (1) élelmiszergyártók (1) élelmiszer jelölés (1) élelmiszer rendelet (1) élettani hatás (1) elhízás (5) előrecsomagolt élelmiszerek (1) érrendszer (6) érrendszeri betegségek (1) ételízesítő (2) étrend (1) Európai Bizottság (1) fehérje (1) flavonoid (1) Flóra (2) főzés (4) főzés vásárlás (3) gasztronómia (1) gyermekek táplálkozása (1) gyorséttermek (1) gyümölcs (1) hal (1) HDL (1) helyes táplálkozás (1) hidrogénezés (2) hús (1) húsvét (1) húsvéti nyúl (1) infarktus (4) kakaóvaj (1) kakóbab (1) kardiológia (1) kardiovaszkuláris (1) koleszterin (9) koleszterinszint (9) koleszterin csökkentés (1) konyha (1) LDL (2) Liga (1) lipidológia (2) magyar termék (1) Magyar Tudományos Akadémia (1) majonéz (1) margarin (5) menü (1) mesterséges transzzsír (1) Molnár Kálmán (1) mozgás (1) Nébih (1) Nestlé (1) növényi olajok (1) OÉTI (6) olajok (1) Őri Ágnes (1) otthon készíthető (1) Prof.Császár Albert (1) QR kód (1) Ráma (2) rizikófaktor (1) rossz koleszterin (1) salátaöntet (2) Sánta Sándor (1) sütés (4) sütőolaj (1) szabadgyökök (1) szavatossági idő (1) szénhidrát (1) Szent Imre Kórház (1) szív (5) szív-és érrendszeri betegségek (4) szív-és érrendszeri megbetegedések (1) szív- és érrendszeri (1) szív- és érrendszeri betegségek (1) szívbarát (1) szívügyünk (3) szív és érrendszer (3) Szócska Miklós (1) természetes transzzsír (1) Tesco (1) tfa (2) TFA (8) törvény (1) transzzsír (20) transzzsírfogyasztás (1) transzzsírsav (7) transzzsírsav tartalom (1) transzzsírtartalmú ételek (1) transzzsírtartalom (1) transzzsír mentes (1) transzzsír rendelet (5) Unilever (3) uniós rendelet (1) Univer (1) vásárlás (4) vérnyomás (4) WHO (2) zöldség (1) zsíok (1) zsír (4) zsírok (3) zsírsav (3) Címkefelhő

A csokoládé nem azonos a bevonómasszával

A bevonómasszából készült édességek transzzsírt tartalmazhatnak

2013.09.16. 17:35 Szerző: szívügyünk

A Bonbonetti Csoport az elmúlt években folyamatosan visszaszorította a magas transz- elrendezésű, egyszeresen telítetlen zsírsav tartalmú növényi zsírok használatát, az idei évtől pedig kizárólag a várható törvényi előírásoknak megfelelő alacsony transzzsírsav tartalmú növényi zsírt használ termékei előállításához.

A Bonbonetti márka termékei, köztük a több mint 70 éves tibi csoki minőségi  csokoládéból, kakaómasszából és kakaóvajból készülnek, nem tartalmaznak transzzsírsavakat. A bevonómassza nem azonos a csokoládéval - hívta fel a nézők figyelmét Sánta Sándor, a Bonbonetti vezérigazgatója a TV2 Mokka című reggeli adásban.

A bevonómasszából előállított édességek kakaóporból és növényi zsírból készülnek, amelyek káros transzzsírokat is tartalmazhatnak.

 

 

A kakaóvajban található olajsav csökkenti a koleszterinszintet, a sztearinsav-tartalom pedig a vérrögök képződését gátolja, így a jó minőségű csokoládé védi a szervezetet a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásától.

A csokoládé flavonoidokat is tartalmaz amely leköti a sejteket károsító szabadgyököket, gátolja képződésüket, továbbá immunszabályozó hatásúak, csökkentik az egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát és lassítják az öregedési folyamatokat is. A flavonoidok ezen kívül a vérnyomás és hormonszintjeink normalizálásában is segítenek, ezzel is hozzájárulva az egészség megőrzéséhez.

A legjelentősebb flavonoidforrások a bogyós gyümölcsök, valamint a leveles zöldségek és hagymafélék. A feketecsokoládé flavonoid tartalmának köszönhetően igen gazdag antioxidánsokban, az étcsokoládéban pedig jóval több antioxidáns van, mint például az eperben.

komment

Címkék: csokoládé édesség flavonoid szabadgyökök koleszterinszint kakaóvaj transzzsír Bonbonetti bevonómassza Sánta Sándor

Videók

süti beállítások módosítása