A transzzsír ellenes összefogás támogatói

_1_.png

_2_.png_3__.png

_4.png

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címkék

allergének (1) anyatej (1) Bánki Erik (1) bevizsgált (1) bevonómassza (1) Bonbonetti (2) csoki (1) csokinyuszi (1) csokitojás (1) csokoládé (1) Delma (2) Dr. Pados Gyula (1) Dr Simonyi (1) édesség (3) egészség (1) egészséges (1) egészséges étkezés (1) egészséges táplálkozás (2) egészségkárosító (1) élelmiszer (8) élelmiszerek (1) élelmiszergyártók (1) élelmiszer jelölés (1) élelmiszer rendelet (1) élettani hatás (1) elhízás (5) előrecsomagolt élelmiszerek (1) érrendszer (6) érrendszeri betegségek (1) ételízesítő (2) étrend (1) Európai Bizottság (1) fehérje (1) flavonoid (1) Flóra (2) főzés (4) főzés vásárlás (3) gasztronómia (1) gyermekek táplálkozása (1) gyorséttermek (1) gyümölcs (1) hal (1) HDL (1) helyes táplálkozás (1) hidrogénezés (2) hús (1) húsvét (1) húsvéti nyúl (1) infarktus (4) kakaóvaj (1) kakóbab (1) kardiológia (1) kardiovaszkuláris (1) koleszterin (9) koleszterinszint (9) koleszterin csökkentés (1) konyha (1) LDL (2) Liga (1) lipidológia (2) magyar termék (1) Magyar Tudományos Akadémia (1) majonéz (1) margarin (5) menü (1) mesterséges transzzsír (1) Molnár Kálmán (1) mozgás (1) Nébih (1) Nestlé (1) növényi olajok (1) OÉTI (6) olajok (1) Őri Ágnes (1) otthon készíthető (1) Prof.Császár Albert (1) QR kód (1) Ráma (2) rizikófaktor (1) rossz koleszterin (1) salátaöntet (2) Sánta Sándor (1) sütés (4) sütőolaj (1) szabadgyökök (1) szavatossági idő (1) szénhidrát (1) Szent Imre Kórház (1) szív (5) szív-és érrendszeri betegségek (4) szív-és érrendszeri megbetegedések (1) szív- és érrendszeri (1) szív- és érrendszeri betegségek (1) szívbarát (1) szívügyünk (3) szív és érrendszer (3) Szócska Miklós (1) természetes transzzsír (1) Tesco (1) tfa (2) TFA (8) törvény (1) transzzsír (20) transzzsírfogyasztás (1) transzzsírsav (7) transzzsírsav tartalom (1) transzzsírtartalmú ételek (1) transzzsírtartalom (1) transzzsír mentes (1) transzzsír rendelet (5) Unilever (3) uniós rendelet (1) Univer (1) vásárlás (4) vérnyomás (4) WHO (2) zöldség (1) zsíok (1) zsír (4) zsírok (3) zsírsav (3) Címkefelhő

Transzzsírmentes bevásárlólista

2014.04.01. 15:41 Szerző: szívügyünk

transzzsírmentes_vásárlás.png
Bár tudjuk, hogy a transzzsír rendkívül káros, mégsem olyan könnyű eldönteni, hogy mit tegyünk a bevásárlókosarunkba. Most megmutatjuk, hogyan helyettesítsük kedvenc ételeinket transzzsírmentesen.   
Összegyűjtöttük a legtipikusabb transzzsírt tartalmazó élelmiszereket és pár tippet, hogy miként helyettesíthetjük vagy készíthetjük el ezeket az élelmiszereket mi magunk.
Kakaómasszát vagy bevonót tartalmazó ételek: Transzzsírt tartalmazhatnak a kakaós szeletek, a csoki bevonóval készült édességek, így például a szaloncukrok és a csoki nyuszik is.
Tipp: Ezek helyett válasszunk magasabb kakaótartalmú (legalább 50 százalék feletti), transzzsíroktól mentes csokoládékat és édességeket. A mértékkel fogyasztott étcsokoládé kifejezetten jót tesz a szívnek és az érrendszernek.
Bolti édességek: Ilyenek lehetnek a kekszek, édes aprósütemények, nápolyik, a krémmel töltött cukrászsütemények és bizonyos torták.
Tipp: Válasszunk egy hasonló, de transzzsírtól mentes, jobb minőségű terméket. Készítsünk házilag pudingot gyümölccsel vagy zabpelyhes gyümölcsös muffint – lehetőleg minél kevesebb cukorral.

Péksütemények: A péksüteményekkel nehezebb dolgunk van. A legtöbb pékség vagy élelmiszerüzlet ugyanis nem teszi közzé, hogy milyen összetevőket tartalmaz az adott termék.
Tipp: Vásárlásnál kerüljük a magasabb zsírtartalmú változatokat, például a leveles vagy omlós tésztákat. A legbiztosabb, ha házilag készítjük el a kívánt sós vagy édes péksüteményt kevesebb zsiradékkal, sóval és cukorral.
Mélyhűtött pékáru, fagyasztott pizza: Kerüljük a fagyasztott félkész termékeket, mivel azok magas energia-, zsír-, transzzsír- és/vagy cukortartalmúak is lehetnek.
Tipp: Ezeket a fogásokat egy kis türelemmel könnyen elkészíthetjük mi magunk is!
Instant termékek: Az instant termékek közé tartoznak például a leves- és mártásporok, az ételízesítők, a gyári salátaöntetek, illetve a kávéfehérítő porok is.
Tipp: A vasárnapi húslevesből megmaradt „üres” levest fagyasszuk le! Ez később alapja lehet egy zöldséglevesnek, amit pillanatok alatt feldobhatunk különféle zöldséggel, fűszerrel vagy valamilyen levesbetéttel.
 
Forrás: egeszseg.hu

komment

Címkék: vásárlás főzés élelmiszer transzzsír TFA transzzsír-mentes

Videók

süti beállítások módosítása