A transzzsír ellenes összefogás támogatói

_1_.png

_2_.png_3__.png

_4.png

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címkék

allergének (1) anyatej (1) Bánki Erik (1) bevizsgált (1) bevonómassza (1) Bonbonetti (2) csoki (1) csokinyuszi (1) csokitojás (1) csokoládé (1) Delma (2) Dr. Pados Gyula (1) Dr Simonyi (1) édesség (3) egészség (1) egészséges (1) egészséges étkezés (1) egészséges táplálkozás (2) egészségkárosító (1) élelmiszer (8) élelmiszerek (1) élelmiszergyártók (1) élelmiszer jelölés (1) élelmiszer rendelet (1) élettani hatás (1) elhízás (5) előrecsomagolt élelmiszerek (1) érrendszer (6) érrendszeri betegségek (1) ételízesítő (2) étrend (1) Európai Bizottság (1) fehérje (1) flavonoid (1) Flóra (2) főzés (4) főzés vásárlás (3) gasztronómia (1) gyermekek táplálkozása (1) gyorséttermek (1) gyümölcs (1) hal (1) HDL (1) helyes táplálkozás (1) hidrogénezés (2) hús (1) húsvét (1) húsvéti nyúl (1) infarktus (4) kakaóvaj (1) kakóbab (1) kardiológia (1) kardiovaszkuláris (1) koleszterin (9) koleszterinszint (9) koleszterin csökkentés (1) konyha (1) LDL (2) Liga (1) lipidológia (2) magyar termék (1) Magyar Tudományos Akadémia (1) majonéz (1) margarin (5) menü (1) mesterséges transzzsír (1) Molnár Kálmán (1) mozgás (1) Nébih (1) Nestlé (1) növényi olajok (1) OÉTI (6) olajok (1) Őri Ágnes (1) otthon készíthető (1) Prof.Császár Albert (1) QR kód (1) Ráma (2) rizikófaktor (1) rossz koleszterin (1) salátaöntet (2) Sánta Sándor (1) sütés (4) sütőolaj (1) szabadgyökök (1) szavatossági idő (1) szénhidrát (1) Szent Imre Kórház (1) szív (5) szív-és érrendszeri betegségek (4) szív-és érrendszeri megbetegedések (1) szív- és érrendszeri (1) szív- és érrendszeri betegségek (1) szívbarát (1) szívügyünk (3) szív és érrendszer (3) Szócska Miklós (1) természetes transzzsír (1) Tesco (1) tfa (2) TFA (8) törvény (1) transzzsír (20) transzzsírfogyasztás (1) transzzsírsav (7) transzzsírsav tartalom (1) transzzsírtartalmú ételek (1) transzzsírtartalom (1) transzzsír mentes (1) transzzsír rendelet (5) Unilever (3) uniós rendelet (1) Univer (1) vásárlás (4) vérnyomás (4) WHO (2) zöldség (1) zsíok (1) zsír (4) zsírok (3) zsírsav (3) Címkefelhő

Az OÉTI figyeli az élelmiszerek transzzsír tartalmát

Salátatöntetek: transz-zsírsav tartalom nagyságrenddel a határérték alatt

2013.08.15. 00:02 Szerző: szívügyünk

Az Univer Product Zrt. az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) akkreditált Élelmiszerkémiai- Analitikai Laboratóriumában 2013. júniusában transz-zsírsav tekintetében bevizsgáltatta az Univer salátaönteteket.

A hamarosan életbe lépő szigorú magyarországi szabályozás szerint e termékkategóriában a transz-zsírsavak megengedett mértéke legfeljebb az összes zsírsav 2%-a lehet. Az ez alatti értékek megfelelőnek, biztonságosnak tekinthetők. A mérési eredmények alapján nyilvánvaló, hogy az Univer salátaöntetek ezt a kritériumot teljesítik.

A 2013. június 26-án keltezett OÉTI vizsgálati jegyzőkönyv az Univer salátaöntet termékcsalád esetében a következő megállapításokat tette a termékek transz-zsírsav tartalmára vonatkozóan:

Univer Kapros Salátaöntet, transz-zsírsav tartalom az összes zsírsav %-ban: 0,26%

Univer Tzatziki Salátaöntet, transz-zsírsav tartalom az összes zsírsav %-ban: 0,26%

Univer Mézes-Mustáros Salátaöntet, transz-zsírsav tartalom az összes zsírsav %-ban: 0,15%

Univer Ezersziget Salátaöntet, transz-zsírsav tartalom az összes zsírsav %-ban: 0,17%

Univer Cézár Salátaöntet, transz-zsírsav tartalom az összes zsírsav %-ban: Kimutatási határ alatt.

Univer Joghurtos-Medvehagymás Salátaöntet, transz-zsírsav tartalom az összes zsírsav %-ban: Kimutatási határ alatt.

Univer Fokhagymás Salátaöntet, transz-zsírsav tartalom az összes zsírsav %-ban: 0,26%

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az Univer salátaöntetek transz-zsírsav tekintetében biztonságosak.

Az OÉTI folyamatosan frissülő listája elérhető itt:http://oeti.hu/download/tfacsop.pdf

salátaöntet_1.jpg

komment

Címkék: salátaöntet OÉTI transzzsír

Videók

süti beállítások módosítása