A transzzsír ellenes összefogás támogatói

_1_.png

_2_.png_3__.png

_4.png

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címkék

allergének (1) anyatej (1) Bánki Erik (1) bevizsgált (1) bevonómassza (1) Bonbonetti (2) csoki (1) csokinyuszi (1) csokitojás (1) csokoládé (1) Delma (2) Dr. Pados Gyula (1) Dr Simonyi (1) édesség (3) egészség (1) egészséges (1) egészséges étkezés (1) egészséges táplálkozás (2) egészségkárosító (1) élelmiszer (8) élelmiszerek (1) élelmiszergyártók (1) élelmiszer jelölés (1) élelmiszer rendelet (1) élettani hatás (1) elhízás (5) előrecsomagolt élelmiszerek (1) érrendszer (6) érrendszeri betegségek (1) ételízesítő (2) étrend (1) Európai Bizottság (1) fehérje (1) flavonoid (1) Flóra (2) főzés (4) főzés vásárlás (3) gasztronómia (1) gyermekek táplálkozása (1) gyorséttermek (1) gyümölcs (1) hal (1) HDL (1) helyes táplálkozás (1) hidrogénezés (2) hús (1) húsvét (1) húsvéti nyúl (1) infarktus (4) kakaóvaj (1) kakóbab (1) kardiológia (1) kardiovaszkuláris (1) koleszterin (9) koleszterinszint (9) koleszterin csökkentés (1) konyha (1) LDL (2) Liga (1) lipidológia (2) magyar termék (1) Magyar Tudományos Akadémia (1) majonéz (1) margarin (5) menü (1) mesterséges transzzsír (1) Molnár Kálmán (1) mozgás (1) Nébih (1) Nestlé (1) növényi olajok (1) OÉTI (6) olajok (1) Őri Ágnes (1) otthon készíthető (1) Prof.Császár Albert (1) QR kód (1) Ráma (2) rizikófaktor (1) rossz koleszterin (1) salátaöntet (2) Sánta Sándor (1) sütés (4) sütőolaj (1) szabadgyökök (1) szavatossági idő (1) szénhidrát (1) Szent Imre Kórház (1) szív (5) szív-és érrendszeri betegségek (4) szív-és érrendszeri megbetegedések (1) szív- és érrendszeri (1) szív- és érrendszeri betegségek (1) szívbarát (1) szívügyünk (3) szív és érrendszer (3) Szócska Miklós (1) természetes transzzsír (1) Tesco (1) tfa (2) TFA (8) törvény (1) transzzsír (20) transzzsírfogyasztás (1) transzzsírsav (7) transzzsírsav tartalom (1) transzzsírtartalmú ételek (1) transzzsírtartalom (1) transzzsír mentes (1) transzzsír rendelet (5) Unilever (3) uniós rendelet (1) Univer (1) vásárlás (4) vérnyomás (4) WHO (2) zöldség (1) zsíok (1) zsír (4) zsírok (3) zsírsav (3) Címkefelhő

Nemzetközi összefogás a TFA ellen

2013.06.26. 11:24 Szerző: szívügyünk

BlogScreen Shot 2013-07-17 at 6.16.22 PM.pngDániában 2004-óta nem hozható forgalomba olyan élelmiszer, amely 100 gramm zsírra vetítve 2 grammnál nagyobb mennyiségben tartalmaz transzzsírt. Európában Dánia mellett Ausztria és, Svájc, és Izland is rendeletben rögzíti az élelmiszerekben maximálisan megengedett transzzsírszintet.  Az Egyesült Államokban minden élelmiszer csomagolásán kötelező feltüntetni a transzzsírtartalmat, New York város vezetése pedig már 2008-ban betiltotta a vendéglátóiparban a transzzsír használatát.

A korlátozások bevezetése után az összes országban jelentősen és bizonyíthatóan csökkent a szív- és érrendszeri halálozások aránya. Nagy-Britanniában a legnagyobb szigetországi kereskedelmi láncok (Tesco, Sainsbrury's, Marks and Spencer) az év végéig tervezik megszüntetni az egészségre ártalmas transzzsírsavak hozzáadását a saját márkaneveik alatt forgalmazott termékeikben. 

komment

Címkék: vásárlás elhízás szív koleszterin zsír sütés vérnyomás élelmiszer infarktus érrendszer szív és érrendszer transzzsír főzés vásárlás

Videók

süti beállítások módosítása