Dániában 2004-óta nem hozható forgalomba olyan élelmiszer, amely 100 gramm zsírra vetítve 2 grammnál nagyobb mennyiségben tartalmaz transzzsírt. Európában Dánia mellett Ausztria és, Svájc, és Izland is rendeletben rögzíti az élelmiszerekben maximálisan megengedett transzzsírszintet. Az Egyesült Államokban minden élelmiszer csomagolásán kötelező feltüntetni a transzzsírtartalmat, New York város vezetése pedig már 2008-ban betiltotta a vendéglátóiparban a transzzsír használatát.
A korlátozások bevezetése után az összes országban jelentősen és bizonyíthatóan csökkent a szív- és érrendszeri halálozások aránya. Nagy-Britanniában a legnagyobb szigetországi kereskedelmi láncok (Tesco, Sainsbrury's, Marks and Spencer) az év végéig tervezik megszüntetni az egészségre ártalmas transzzsírsavak hozzáadását a saját márkaneveik alatt forgalmazott termékeikben.