A transzzsír ellenes összefogás támogatói

_1_.png

_2_.png_3__.png

_4.png

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címkék

allergének (1) anyatej (1) Bánki Erik (1) bevizsgált (1) bevonómassza (1) Bonbonetti (2) csoki (1) csokinyuszi (1) csokitojás (1) csokoládé (1) Delma (2) Dr. Pados Gyula (1) Dr Simonyi (1) édesség (3) egészség (1) egészséges (1) egészséges étkezés (1) egészséges táplálkozás (2) egészségkárosító (1) élelmiszer (8) élelmiszerek (1) élelmiszergyártók (1) élelmiszer jelölés (1) élelmiszer rendelet (1) élettani hatás (1) elhízás (5) előrecsomagolt élelmiszerek (1) érrendszer (6) érrendszeri betegségek (1) ételízesítő (2) étrend (1) Európai Bizottság (1) fehérje (1) flavonoid (1) Flóra (2) főzés (4) főzés vásárlás (3) gasztronómia (1) gyermekek táplálkozása (1) gyorséttermek (1) gyümölcs (1) hal (1) HDL (1) helyes táplálkozás (1) hidrogénezés (2) hús (1) húsvét (1) húsvéti nyúl (1) infarktus (4) kakaóvaj (1) kakóbab (1) kardiológia (1) kardiovaszkuláris (1) koleszterin (9) koleszterinszint (9) koleszterin csökkentés (1) konyha (1) LDL (2) Liga (1) lipidológia (2) magyar termék (1) Magyar Tudományos Akadémia (1) majonéz (1) margarin (5) menü (1) mesterséges transzzsír (1) Molnár Kálmán (1) mozgás (1) Nébih (1) Nestlé (1) növényi olajok (1) OÉTI (6) olajok (1) Őri Ágnes (1) otthon készíthető (1) Prof.Császár Albert (1) QR kód (1) Ráma (2) rizikófaktor (1) rossz koleszterin (1) salátaöntet (2) Sánta Sándor (1) sütés (4) sütőolaj (1) szabadgyökök (1) szavatossági idő (1) szénhidrát (1) Szent Imre Kórház (1) szív (5) szív-és érrendszeri betegségek (4) szív-és érrendszeri megbetegedések (1) szív- és érrendszeri (1) szív- és érrendszeri betegségek (1) szívbarát (1) szívügyünk (3) szív és érrendszer (3) Szócska Miklós (1) természetes transzzsír (1) Tesco (1) tfa (2) TFA (8) törvény (1) transzzsír (20) transzzsírfogyasztás (1) transzzsírsav (7) transzzsírsav tartalom (1) transzzsírtartalmú ételek (1) transzzsírtartalom (1) transzzsír mentes (1) transzzsír rendelet (5) Unilever (3) uniós rendelet (1) Univer (1) vásárlás (4) vérnyomás (4) WHO (2) zöldség (1) zsíok (1) zsír (4) zsírok (3) zsírsav (3) Címkefelhő

Már vannak nem hidrogénezett olajból készült margarinok!

Nézegessen margarinokat, amelyek nem terhelik Ön és szerettei szervezetét.

2013.07.18. 00:10 Szerző: szívügyünk

RAMA-blogPicture 1.pngA Rama, Flora, Delma és Liga margarinok már évek óta nem hidrogénezett növényi olajokból készülnek, így transzzsírsav-tartalmuk is elenyésző. A nemzetközi irányelveknek – melyek szerint a napi táplálék 2 energiaszázaléka származhat transzszírsavból - minden tekintetben megfelelnek az Unilever által forgalmazott margarinok.” – mondta el Őri Ágnes, az Unilever Magyarország táplálkozási szakértője- „A transzzsírsavak jórészt a növényi olajok hidrogénezése, keményítése során, valamint olajban való sütéskor keletkeznek, de előfordulnak a természetben is a kérődző állatok gyomrában. Ez utóbbiak bekerülnek a kérődző állat húsába, tejébe, az azokból készült tejtermékekbe. A transzzsírsavak kedvezőtlen hatással lehetnek az egészségre, ugyanis emelik az összes és a rossz (LDL) koleszterinszintet, viszont csökkentik a jó (HDL) koleszterinszintet a szervezetben, ezáltal szerepük van az érelmeszesedés és a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásában. A tudományos vizsgálatok eredményei alapján a 2 energiaszázaléknak megfelelő, azaz 5g/nap transz-zsírsav bevitel 25%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A közhiedelemmel ellentétben ma már a boltokban kapható margarinok többsége elenyésző transzzsírsavat tartalmaz, mivel nem hidrogénezett növényi olajjal készülnek. Az Unilever margarinjaira egyaránt igaz, hogy transzzsírsav-tartalmuk minimális és messze alatta van a WHO által javasolt határértéknek.


Delma-blogPicture 1.png
Ez az alacsony transzzsírsav-tartalom annak köszönhető, hogy a Rama, Flora, Delma és
Liga margarinok nem hidrogénezett növényi olajjal készülnek, hanem szobahőmérsékleten is szilárd, trópusi növényi zsírokból, növényi olajokból és vízből. – mondta Őri Ágnes – A margarin alapvetően zsírok és olajok, valamint ivóvíz stabil keveréke. A gyártástechnológiának az a feladata, hogy ezt a keveréket létrehozza és stabilizálja.

Flora-ligablogPicture 2.png

A margaringyártás lényegét tekintve tehát keverékkészítés, amelynek minősége és összetétele egyértelműen a gyártó felelőssége, minden gyártó dönthet úgy, hogy nem használ alapanyagként hidrogénezett növényi zsiradékot. A margaringyártás technológiájának tehát nem része az olajok hidrogénezése, ez a margaringyártástól teljesen független élelmiszeripari eljárás. A Rama, Flora, Delma, Bertolli és Liga margarinok évek óta nem hidrogénezett növényi olajokból k.szülnek, így transzzsírsav tartalmuk is elenyésző.

komment

Címkék: vásárlás konyha szív koleszterin gasztronómia sütés egészséges szívbarát zsírok margarin érrendszer zsírsav koleszterinszint szív és érrendszer Unilever szívügyünk Ráma Delma Flóra

Videók

süti beállítások módosítása