A Rama, Flora, Delma és Liga margarinok már évek óta nem hidrogénezett növényi olajokból készülnek, így transzzsírsav-tartalmuk is elenyésző. A nemzetközi irányelveknek – melyek szerint a napi táplálék 2 energiaszázaléka származhat transzszírsavból - minden tekintetben megfelelnek az Unilever által forgalmazott margarinok.” – mondta el Őri Ágnes, az Unilever Magyarország táplálkozási szakértője- „A transzzsírsavak jórészt a növényi olajok hidrogénezése, keményítése során, valamint olajban való sütéskor keletkeznek, de előfordulnak a természetben is a kérődző állatok gyomrában. Ez utóbbiak bekerülnek a kérődző állat húsába, tejébe, az azokból készült tejtermékekbe. A transzzsírsavak kedvezőtlen hatással lehetnek az egészségre, ugyanis emelik az összes és a rossz (LDL) koleszterinszintet, viszont csökkentik a jó (HDL) koleszterinszintet a szervezetben, ezáltal szerepük van az érelmeszesedés és a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásában. A tudományos vizsgálatok eredményei alapján a 2 energiaszázaléknak megfelelő, azaz 5g/nap transz-zsírsav bevitel 25%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A közhiedelemmel ellentétben ma már a boltokban kapható margarinok többsége elenyésző transzzsírsavat tartalmaz, mivel nem hidrogénezett növényi olajjal készülnek. Az Unilever margarinjaira egyaránt igaz, hogy transzzsírsav-tartalmuk minimális és messze alatta van a WHO által javasolt határértéknek.
Ez az alacsony transzzsírsav-tartalom annak köszönhető, hogy a Rama, Flora, Delma és
Liga margarinok nem hidrogénezett növényi olajjal készülnek, hanem szobahőmérsékleten is szilárd, trópusi növényi zsírokból, növényi olajokból és vízből. – mondta Őri Ágnes – A margarin alapvetően zsírok és olajok, valamint ivóvíz stabil keveréke. A gyártástechnológiának az a feladata, hogy ezt a keveréket létrehozza és stabilizálja.
A margaringyártás lényegét tekintve tehát keverékkészítés, amelynek minősége és összetétele egyértelműen a gyártó felelőssége, minden gyártó dönthet úgy, hogy nem használ alapanyagként hidrogénezett növényi zsiradékot. A margaringyártás technológiájának tehát nem része az olajok hidrogénezése, ez a margaringyártástól teljesen független élelmiszeripari eljárás. A Rama, Flora, Delma, Bertolli és Liga margarinok évek óta nem hidrogénezett növényi olajokból k.szülnek, így transzzsírsav tartalmuk is elenyésző.