A transzzsír ellenes összefogás támogatói

_1_.png

_2_.png_3__.png

_4.png

Ajánljuk

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Címkék

allergének (1) anyatej (1) Bánki Erik (1) bevizsgált (1) bevonómassza (1) Bonbonetti (2) csoki (1) csokinyuszi (1) csokitojás (1) csokoládé (1) Delma (2) Dr. Pados Gyula (1) Dr Simonyi (1) édesség (3) egészség (1) egészséges (1) egészséges étkezés (1) egészséges táplálkozás (2) egészségkárosító (1) élelmiszer (8) élelmiszerek (1) élelmiszergyártók (1) élelmiszer jelölés (1) élelmiszer rendelet (1) élettani hatás (1) elhízás (5) előrecsomagolt élelmiszerek (1) érrendszer (6) érrendszeri betegségek (1) ételízesítő (2) étrend (1) Európai Bizottság (1) fehérje (1) flavonoid (1) Flóra (2) főzés (4) főzés vásárlás (3) gasztronómia (1) gyermekek táplálkozása (1) gyorséttermek (1) gyümölcs (1) hal (1) HDL (1) helyes táplálkozás (1) hidrogénezés (2) hús (1) húsvét (1) húsvéti nyúl (1) infarktus (4) kakaóvaj (1) kakóbab (1) kardiológia (1) kardiovaszkuláris (1) koleszterin (9) koleszterinszint (9) koleszterin csökkentés (1) konyha (1) LDL (2) Liga (1) lipidológia (2) magyar termék (1) Magyar Tudományos Akadémia (1) majonéz (1) margarin (5) menü (1) mesterséges transzzsír (1) Molnár Kálmán (1) mozgás (1) Nébih (1) Nestlé (1) növényi olajok (1) OÉTI (6) olajok (1) Őri Ágnes (1) otthon készíthető (1) Prof.Császár Albert (1) QR kód (1) Ráma (2) rizikófaktor (1) rossz koleszterin (1) salátaöntet (2) Sánta Sándor (1) sütés (4) sütőolaj (1) szabadgyökök (1) szavatossági idő (1) szénhidrát (1) Szent Imre Kórház (1) szív (5) szív-és érrendszeri betegségek (4) szív-és érrendszeri megbetegedések (1) szív- és érrendszeri (1) szív- és érrendszeri betegségek (1) szívbarát (1) szívügyünk (3) szív és érrendszer (3) Szócska Miklós (1) természetes transzzsír (1) Tesco (1) tfa (2) TFA (8) törvény (1) transzzsír (20) transzzsírfogyasztás (1) transzzsírsav (7) transzzsírsav tartalom (1) transzzsírtartalmú ételek (1) transzzsírtartalom (1) transzzsír mentes (1) transzzsír rendelet (5) Unilever (3) uniós rendelet (1) Univer (1) vásárlás (4) vérnyomás (4) WHO (2) zöldség (1) zsíok (1) zsír (4) zsírok (3) zsírsav (3) Címkefelhő

Hogyan lehet kiegyensúlyozott az étrendünk?

2013.09.16. 22:51 Szerző: szívügyünk

A családnak olyan jó minőségű, változatos, szerethető és ízletes étrendet érdemes összeállítani, mely az egészség megőrzéséhez szükséges tápanyagokban is gazdag. A menünek többnek kell lennieegy egyszerű étellistánál: tápláló élelmiszereket kell tartalmaznia. Nem csak…

komment

Címkék: gyümölcs menü egészség hal hús zöldség zsír mozgás fehérje étrend szénhidrát transzzsír

A csokoládé nem azonos a bevonómasszával

A bevonómasszából készült édességek transzzsírt tartalmazhatnak

2013.09.16. 17:35 Szerző: szívügyünk

A Bonbonetti Csoport az elmúlt években folyamatosan visszaszorította a magas transz- elrendezésű, egyszeresen telítetlen zsírsav tartalmú növényi zsírok használatát, az idei évtől pedig kizárólag a várható törvényi előírásoknak megfelelő alacsony transzzsírsav tartalmú…

komment

Címkék: csokoládé édesség flavonoid szabadgyökök koleszterinszint kakaóvaj transzzsír Bonbonetti bevonómassza Sánta Sándor

A transzzsírok a szervezet regenerálódását is hátráltatják

Az OÉTI QR-kóddal segíti a tájékozódást

2013.08.29. 00:05 Szerző: szívügyünk

A transzzsírsavak túlzott fogyasztása komoly kockázati tényezőt jelent a szív- és érrendszeri betegségek szempontjából. Az élettani hatásokra és a prevenciós lehetőségekre vonatkozó kérdésekre Prof. Császár Albert belgyógyász, a Magyar Tudományos Akadémia doktora…

komment

Címkék: érrendszeri betegségek koleszterinszint QR kód Magyar Tudományos Akadémia OÉTI transzzsír rizikófaktor kardiovaszkuláris Prof.Császár Albert élettani hatás

Mire ügyeljünk, ha magas a koleszterinszintünk?

2013.08.22. 00:02 Szerző: szívügyünk

A koleszterinszint csökkentése érdekében elsősorban állati eredetű zsírokban szegény diétát szükséges bevezetni. Ez azonban csak 5-10%-ban csökkenti a koleszterinszintet, mert a többlet koleszterin nagyrészt a májban termelődik. A helyes diéta viszont nagyban segíti a magas…

komment

Címkék: koleszterin LDL koleszterin csökkentés szív- és érrendszeri betegségek

Az OÉTI figyeli az élelmiszerek transzzsír tartalmát

Salátatöntetek: transz-zsírsav tartalom nagyságrenddel a határérték alatt

2013.08.15. 00:02 Szerző: szívügyünk

Az Univer Product Zrt. az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) akkreditált Élelmiszerkémiai- Analitikai Laboratóriumában 2013. júniusában transz-zsírsav tekintetében bevizsgáltatta az Univer salátaönteteket. A hamarosan életbe lépő szigorú…

komment

Címkék: salátaöntet OÉTI transzzsír

Videók

süti beállítások módosítása